top of page

Projecten

Tuin op het zuiden

Tuin op het zuiden

Prachtige border met winterharde planten, heide en kleine cypressen.

Bloemen

Bloemen

De frisheid van bloemen staan in iedere tuin prachtig en complementeren een tuin tot een droomtuin.

Vijver met natuurstenenrand

Vijver met natuurstenenrand

Een vijver of waterpartij is pas af als er een nette rand omheen is gemaakt. De vijverranden maken uw vijver af.

Borderplanten

Borderplanten

Borderplanten zorgen voor kleur in uw tuin en beleving van de seizoenen. Door in de border verschillende soorten bloeiende en groenblijvende vaste planten, bloembollen, heesters en eenjarigen met elkaar te combineren en er ontstaat een bijzonder geheel.

Bloesem

Bloesem

Fruitbomen bloesem is aanwezig van eind maart tot halfmei. Daarna duurt het nog maar een aantal weken voordat de rode kersen appels en peren geplukt kunnen gaan worden. Handig om te weten: Het zachte fruit komt het eerst en daarna het harde fruit.

Vijverplanten

Vijverplanten

Een beplantingsplan voor de vijver maken. Waterplanten hebben in de vijver een belangrijke functie: ze houden het water helder. Dit geldt vooral voor de zuurstofplanten.

Heg en heesters

Heg en heesters

Een heg in een tuin kan zorgen voor een eigen domein en biedt een geheel eigen intimiteit en maakt ook het decor waarin allerlei andere vaste planten, bomen en struiken met hun eigen vormen en kleuren tot hun recht komen

Tuin ontwerp

Tuin ontwerp

Ben je van plan je tuin te veranderen, heb je een nieuwhuis met tuin of wil je bijvoorbeeld een blokhut, buitenkeuken of speeltoestel plaatsen? Dan maken wij graag en droomontwerp voor je tuin.

Boomonderhoud

Boomonderhoud

Op de eerste plaats zijn bomen beeld- en sfeerbepalend voor onze omgeving en verdienen zij speciale aandacht. Door uw bomen regelmatig te snoeien of door onze boomspecialisten te laten onderhouden blijft uw boom vitaal en mooi van vorm.

Gras of kunstgras?

Gras of kunstgras?

Een tuin of dakterras wordt steeds meer een verlengstuk van de woning. Een plek om te ontspannen en te genieten. Natuurlijk gras is een prettige oplossing maar kent, zeker in de zomermaanden, ook nadelen: de noodzaak van regelmatig onderhoud zoals maaien, bemesten, onkruid bestrijden, teveel of te weinig water, insecten en allergieën. Met Kunstgras, dat overal toepasbaar is, kunt u genieten van een schone, onderhoudsvriendelijke en altijd groene grasmat.

Sierbestrating

Sierbestrating

Extra aandacht aan het terras en de bestrating besteden is verstandig. Die grindtegels, daar ben je misschien nu wel echt op uitgekeken! Natuursteen is in de mode, maar een maaskeitje of koppelstone doet het nog steeds heel goed op de oprit. Zeker als je ze combineert met een paar strakke, grote tegels.

Fruit

Fruit

Met vruchten uit eigen tuin wordt je zelfgemaakte pruimenjam of verse appeltaart ... een fruitboom met vijf soorten van één ras, bijvoorbeeld appels of kersen.

Schaduwrijke plekken

Schaduwrijke plekken

Schaduw kan in een tuin erg belangrijk zijn en kan op allerlei manieren ontstaan: door bomen en/of dichte begroeiing van groenblijvende heesters en coniferen..

Vijver bewoners

Vijver bewoners

Vissen maken van de vijver een levendig geheel. Niet alle vissen zijn geschikt voor een tuinvijver. Sommige soorten hebben namelijk enkele nare eigenschappen, waarmee ze een mooie vijver compleet kunnen verruïneren. Een vijver met koikarpers kan niet met zuurstofplanten helder gehouden worden, omdat de vissen deze planten opeten. Om een koivijver helder te houden, is daarom een groot filter met UVC-lamp noodzakelijk.

Hardhout of composiet?

Hardhout of composiet?

Een mooie vlonder kan een aanwinst betekenen voor uw tuin of zelfs dakterras. Kiest u voor echte houten vlonders of kiest u voor composiet vlonderdelen? Wij vertellen u graag meer, over de voor- en nadelen!

Tuinafscheiding

Tuinafscheiding

Er zijn natuurlijk allerlei soorten tuinafscheiding. De klassieke is de houten schutting. Maar een schanskorf kan ook heel sfeervol en onderhoudsarm zijn. Hierboven is zelfs van schanskorf een prachtige robuuste bbq gemaakt, om op een warme zomeravond heerlijk bij te vertoeven.

bottom of page