top of page

Tuinonderhoud uitleg

Door het onderhoud van de tuin af te stemmen op het ‘lange termijnbeeld’, kan de tuin zich ontwikkelen zoals u zich bij het ontwerp heeft voorgesteld.

 

De door ons geleverde tuinen zijn onderhoudsvriendelijk, maar natuurlijk niet onderhoudsvrij.

Het is dan ook noodzakelijk om uw tuin te onderhouden voor het behoud van de tuin. Dit kunt u zelf doen, maar u kunt ook gebruik maken van de Peter van der Linden onderhoudsabonnementen. Wij zijn gespecialiseerd in onderhoud en verstaan ons vak. We weten wat het beoogde eindbeeld van het tuinontwerp is en weten precies hoe dit te bereiken.

 

Gedurende het eerste jaar na aanleg van uw tuin is de beplanting veelal nog erg kwetsbaar en vraagt om extra aandacht in onderhoud. De bomen, heesters en vaste planten steken dan volop energie in het maken van nieuwe wortels om optimaal te kunnen groeien op hun nieuwe standplaats. Het is dus een groot voordeel als de makers van de tuin ook uw tuin onderhouden gedurende dit eerste jaar.

 

Is de beplanting eenmaal gesetteld, dan is het belangrijk het tuinonderhoud af te stemmen op het afgesproken ‘lange termijnbeeld’. Op die manier kan uw tuin zich ontwikkelen zoals u zich bij het ontwerp heeft voorgesteld.

 

Wij raden u aan om minimaal eenmaal per jaar onderhoud aan uw tuin te (laten) plegen. Hiermee kan de beplanting dan op essentiële punten worden bijgestuurd.

 

Wij kunnen u hiervoor verschillende mogelijkheden aanbieden op basis van uw wensen.

  • incidenteel onderhoud (denkend aan maaien/water geven tijdens uw afwezigheid ivm vakantie of schoonmaken van uw terras)

 

  • jaarlijkse onderhoudsbeurt (denkend aan specialistisch snoeiwerk in uw tuin, wat u graag overlaat aan de experts)

 

  • meer jaarlijkse onderhoudsbeurten (opgedeeld in een voorjaarsbeurt in maart/april, de het scheren van de hagen en overig onderhoud in de zomermaanden juni t/m september en het snoeien en winterklaar maken van uw tuin tijdens de winterbeurt in november/december.

 

  • gazononderhoud (denkend aan de bemesting van uw gazon, het verticuteren en beluchten van het gazon wanneer nodig en het maaien en kanten steken van uw grasveld)

 

  • compleet jaar-rond-onderhoud (volledig onderhoud van uw tuin van A tot Z compleet volgens uw wensen)

 

Komt u zelf niet aan het tuinonderhoud toe?

 

Wij nemen deze taken graag van u over!

Neem gerust contact met ons op en wij bieden u een aantrekkelijke oplossing 

bottom of page